Новини

Гімн України зазвучав у центрі Замостя

Головне, Культура

Для багатьох українців Польща нині стала другим домом. І навіть тих, хто приїздить сюди ненадовго, поляки приймають, як рідню, яка завітала у гості. У цьому переконалися талановиті музикантки, наші землячки Олена Романюк та Ірина Гонтарук, які нещодавно виступали в центрі міста Замость у рамках фестивалю «Замостська  майовка». А «привів» їх сюди Гімн України.

Олена Романюк, випускниця ЗОШ № 5, – талановита скрипалька, яка навчається у Національній музичній академії імені П. І. Чайковського. Нещодавно разом із чоловіком і свекром, також музикантами, вона записала  Гімн України, використовуючи різні інструменти – від скрипок та гітари до дзвіночків і сопілки. Цей запис виклала у фейсбуці, і його вподобало чимало людей. Серед них і класна керівниця Олени зі школи Тетяна Салуха.

«Вона показала це відео своїм друзям з Польщі,  їм дуже сподобалося. Вони вирішили запросити мене і чоловіка на фестиваль «Майовка», який відбувався у місті Замость 1 травня. Наш виступ організовував один із головних тамтешніх екскурсоводів та волонтерів Войтек Лозевич. Та оскільки  мій чоловік не міг виїхати з України, Тетяна Володимирівна запропонувала залучити мою сестру Іру», – розповідає Олена.

Ірина Гонтарук, відома у місті як «Княжна Володимира-2019» та чудова вокаліста, залюбки погодилася на цю пропозицію, тож дівчата взялися готувати програму. Обрали для неї веселі та запальні українські народні пісні – «Ти ж мене підманула», «Ой на горі два дубки», «Гей, соколи». А також Гімн України – бо нині він бринить у серці кожного українця.

«У мене вже був досвід виступів у Польщі – і у складі ансамблю народного танцю «Веселка», і зі зразковою вокальною студією «Ладомир», тож я знала, що поляки – надзвичайно вдячна публіка. Вони тепло зустрічають артистів, викликають «на біс», фотографуються. Але цього разу прийом був ще неймовірнішим», – ділиться Ірина.

Теги: Польща, Українці у Польщі
Поділитися
Головні новини
Реклама
Реклама
keyboard_arrow_up