Новини

Соковиті «волинські» лимони й мандарини з підвіконня

Яскраві та апетитні плоди лимонів й мандаринів крізь вікно квартири на першому поверсі будинку на вулиці Академіка Глушкова притягують погляди перехожих. Люди зупиняються на хвильку, аби детальніше роздивитися ці рослини у горщиках й помилуватися незвичним для наших країв урожаєм цитрусових. А леліють їх Костянтин та Оксана Гусєви. Понад двадцять років вони займаються вирощенням лимонових і апельсинових диво-дерев.

Костянтин Вікторович працює у КП «Володимиртепло», а свій вільний час залюбки присвячує догляду за цими рослинами. Це він в основному дбає про них: пересаджує, обирає добрива та засоби захисту від шкідників, займається поливом, обрізанням гілля, обриванням зайвого цвіту, живцюванням. Оксана Григорівна, викладачка мистецьких дисциплін Володимирського педагогічного фахового коледжу ім. А. Ю. Кримського, в усьому йому допомагає й про сімейне хобі розповідає на сторінці у фейсбуці, тож їхні друзі та колеги мають додаткове джерело натхнення – вони щоразу захоплено розглядають та коментують світлини з соковитими плодами. Гусєви знають, як виростити навіть пів кілограмового лимона! Тож своїм досвідом погодилися поділитися із читачами нашої газети.

Перші лимонники замовили через оголошення в газеті

– Любов до кімнатних рослин я перейняла від чоловіка, а він, напевно, – від свого батька. Пригадую, як тільки прийшла у невістки, то мене вражала домашня оранжерея, якою опікувався свекор. Кімнатних рослин на підвіконнях було стільки, що й вікон не видно. Усі вазони – великі та купчасті… У деяких горщиках по кілька різновидів тулилося, – пригадує Оксана Григорівна. – Я долучилася до догляду за ними, пересаджувала, змінювала сорти, якихось довелося позбутися, звільнивши місце для нових.

Поділитися
Головні новини
Реклама
Реклама
keyboard_arrow_up