Новини

Депутати підтримали створення гімназії на базі сьомої школи: як це було (ВІДЕО)

Відео

На сесії черговій сесії Володимирської міської ради депутати прийняли рішення про перейменування та перепрофілювання (зміну типу) початкової школи №7 на гімназію № 7 Володимирської міської ради. Фактично йдеться про те, аби середню ланку ліцею “Центр освіти” Волинської обласної ради, який за рішенням обласних депутатів реорганізовується у спортивний ліцей, вивести з його складу і приєднати до раніше створеної на базу колишньої початкової освітньої ланки цього ж закладу сьомої школи.

Проєкт рішення підтримав 21 депутат. Четверо проголосували проти, двоє утрималися, а ще п’ятеро з присутніх не голосували. Із цього помітно, що рішення було непростим, а під час обговорення звучали як аргументи “за”, так і “проти”.

Думку обласних депутатів, які, власне, і призвелися до цієї ситуації, озвучила радниці голови облради і раніше багаторічна очільниця обласного управління освіти Людмила Плахотна:

За те, аби міські обранці підтримали рішення і зберегли середню освітню ланку закладу, зокрема учнівський та педагогічний колективи, вболівали батьки школярів. Від їхнього імені виступила голова батьківцього комітету ліцею “Центр освіти” Леся Асмолкова:

Про те, наскільки важливо зберегти інклюзійну складову, у рамках якої надаються такі унікальні для громади освітні послуги, як педагогічний патронаж, говорила голова ГО “Берег надії” і мама дитини з інвалідністю, яка навчається у ліцеї “Центр освіти”, Олена Владика (Кандиба):

Утім, зауваження щодо доцільності створення цього освітнього закладу та самої, так би мовити, генези проблеми і запропонованих шляхів її розв’язання, були у депутатів-“самопомочівців”, позицію яких доволі розлого пояснив голова “освітньої” Костянтин Зінкевич:

Висловилися на цю тему й інші депутати. Микола Савельєв від “За майбутнє” закликав підтримати рішення і взяти до уваги те, що учні, педагоги закладу і батьки школярів – це не шахові фігури, а живі люди, за кожною з яких своя історія. Олексій Панасюк від “Самопомочі” був скептичним і прогнозував, що депутати ще шкодуватимуть про це рішення. Наталя Василець від ЄС обурювалася тим, що у пояснювальній записці до проєкту рішення бракувало конкретних цифр та аналітики, а деякі дані вона, як і її колеги, вперше почули безпосередньо на сесії. Міський голова Ігор Пальонка висловився на підтримку рішення.

Зрештою депутати проголосували “за”, відтак у міській громаді з’явиться ще одна гімназія. Передбачається, що вона діятиме на базі ліцею “Центр освіти”, але всі деталі ще повинні будуть узгодити профільні управління.

Віталіна МАКАРИК.

Поділитися
Головні новини
Реклама
Реклама
keyboard_arrow_up