Новини

Живуть танцями і мріють про Чемпіонат світу

Лайфстайл, Спорт

І шукають людей, які допомогли б цю мрію здійснити

Ярина Шуляр та Роман Боярчук, вихованці клубу спортивного танцю «StarLight», – часті гості на шпальтах нашої газети. Вони займаються танцями уже вісім років, чотири з них у парі, беруть участь у танцювальних конкурсах і турнірах різного рівня і привозять звідти кубки, медалі і компліменти від суддів, глядачів і навіть суперників. А ще у них є велика і красива мрія – виступити на Чемпіонаті світу. Ярина і Роман сподіваються, що серед наших читачів знайдуться такі, які допоможуть цю мрію здійснити.

– Танці – це наше життя, – каже Яринка. Роман киває, погоджуючись. Ця фраза із їхніх вуст звучить абсолютно щиро. Діти навперебій розповідають, як люблять тренування і отримують величезне задоволення від занять зі своєю тренеркою Софією Кузнєчихіною, як у танці і викладаються на повну, і відпочивають, а готуючись до чемпіонатів, займаються щодня. Минулого сезону вони взяли участь у семи турнірах, цього лік дійшов до десяти.

«Ми виконуємо латиноамериканську програму, це п’ять танців – ча-ча-ча, самба, румба, пасадобль і джайв. Найулюбленіший – перший, найскладніший – пасадобль», – розповідає Роман. А Ярина зауважує: виступ на конкурсі – це не лише техніка, а й багато інших важливих складових. «Важливо тримати себе в чудовій фізичній формі, тобто окрім танців, займатися ще й спортом, бігати. Влітку ми бігаємо, розтягуємся, качаємо прес, займаємось на турніках. Варто було б і уроки класичного балету брати, для танцюристів це страшенно корисно, але такого педагога, на жаль, в місті нема. Відомі танцюристи усі займаються балетом», – каже дівчина.

Найвищий здобуток пари – друге місце на чемпіонаті України. Але більше вони пишаються поїздкою на чемпіонат FNDL у Дніпрі, дуже престижний конкурс. Там посіли перше й друге місця. З-поміж багатьох змагань, на яких довелося побувати, дуже сподобався конкурс у Харкові. Він був масштабним, близько 2000 учасників із багатьох країн. Ярина і Роман посіли тут шосте і четверте місця, але отримали величезний досвід.

Є у цих танцюристів велика і красива мрія: потрапити на Blackpool  Festival – восьмиденний фестиваль танцю в Блекпулі, що у Великобританії. Це найвідоміший у світі конкурс танців міжнародного значення. Туди з’їжджаються найкращі пари світу, потрапити у їхнє середовище мріє кожен танцюрист. Поїздка на масштабний захід такого рівня вимагає суттєвих коштів:  британська віза,  квитки на літак і проживання досить дорогі.

Тож Ярина і Роман сподіваються знайти небайдужих до пристрасного і красивого мистецтва танцю місцевих підприємців, які зголосяться фінансово підтримати їх на шляху до здійснення мрії. Першим кроком до цього може бути участь у Чемпіонаті світу з танців, який відбуватиметься у польському Радомі уже 20-21 вересня.

«Ми давно мріємо потрапити на змагання світового рівня, але зазвичай вони відбуваються у Західній Європі, куди поїхати ще складніше. Зараз у Польщі, і це для нас реальний шанс», – пояснює Рома. Діти кажуть: якби знайшлася добра людина, яка б оплатила їм витрати на проїзд та проживання, вони були б найщасливішими у світі.

– Це справді пара, яка живе танцями, – розповідає їхня тренерка Софія Кузнєчихіна. – Вони, щойно вийшовши на паркет, завойовують масу симпатій – зграбні, симпатичні, вправні, харизматичні, привертають погляди публіки. Зазвичай після виступів на конкурсах їх засипають компліментами не лише члени журі, а й глядачі і навіть суперники.

У Роми і Ярини є внутрішній стержень, величезне бажання розвиватися і працювати, пристрасть до танцю. Тренерка каже, що вони повністю викладаються на кожному тренуванні. А поза ним продовжують цікавитися танцювальним світом: переглядають виступи відомих пар і трансляції з конкурсів, на які не вдалося потрапити, слідкують за результатами потенційних конкурентів, постійно працюють над самовдосконаленням.

Для Ярини і Романа танці – не просто хобі. Вражає, що у свої 12 років вони, по суті, віднайшли своє покликання. І щоб досягнути успіхів рівня, їм не вистачає лише фінансової підтримки небайдужих меценатів. Бо все інше – талант і шалене бажання працювати – у них є.

Поділитися
Головні новини
Реклама
Реклама
keyboard_arrow_up